Lokacija, Posidi, Halkidiki

Posidi

Posidi je malo turističko mesto. Danas Possidi pruze idealni odmor sa velikim brojem kafića na obali mora, restorana, barova i hotela. Possidi ima nekoliko lokalnih restorana uz more koji služe svežu ribu i poznate grčke specijalitete. Mnogi proizvodi su domaćeg porekla i meštani ih uzgajaju i posvećuju. Possidi je veoma blizu kompleksa i do njega se možete prošetati, a takođe gosti mogu koristiti i bicikl za vožnju po okolini ili mogu posetiti kamp Aristotel univerziteta ili prelepu plažu Aigiopelagitika (2 km od kompleksa).


Kasandra

Pravi raj na zemlji , sa neuporedivom prirodnih lepota, čistog mora,savršene plaže( većina od kojih su nagrađeni svake godine sa „Plava zastava“ od strane Evropske komisije),prelepe šume , praistorijskih ,antičkih i vizantijskih spomenika,tradicionalnih sela i modernog turiste odmarališta – ovo je Kasandra ,prvi “ krak “ od poluostrva Halkidiki inajbliže gradu Solunu .Cela Kasandra nudi posetiocu , neprevaziđenu raznovrsnost životne sredine , gde su promene pejzaža kontinuitetu između predivne plaže, brda i borovih šuma , preplavljeni slatkom mirisu smole i majčine dušice, neuporedivim lepotama ! Raznovrsnost njenih naselja je takođe divljenje . Mala crkva , stari manastirski svojstva , tradicionalne naseobine kombinuju harmonično sa modernim vikendicama i turističkih odmarališta . Kasandra je pun života , posebno u letnjem periodu sa živih barova na plaži i noćni život , kao i romantične lokacije za Sunset kafeu ili živahne igrališta za porodice.

Presentation from the site: halkidiki-hotels.gr


Plaže

Posidi ima tri plaže koje možete izabrati.

Aigiopelagitika je duga peščana plaža sa kristalno čistim morem i prograšena je za jednu od najboljih plaža u Grčkoj. Gosti mogu uživati pod suncobranima ili mogu koristiti jedan od dva dobro organizovana bara na plaži koji takođe nude suncobrane i ležaljke, i služe hladna pića i grickalice. Sama Posidi ima dugu peščanu plažu ispred sela i manje poznate fenomenalan plažu koja je formirana od strane Cavo ,peščana poluostrva koji poseže za stotine metara u more i nudi dovoljno prostora za sunčanje i kupanje u kristalno čista voda . Dobra stvar je da nikada ne propustite kupanje , dok su dve plaže ( Possidi i Aigiopelagitika ) imaju različite orijentacije i najmanje jedan od njih je uvek miran. Takođe možete da posete razne druge prelepe plaže Halkidikija (Paliuri, Pefkohori) automobilom, za samo 10 do 20 minuta vožnje od kompleksa Villa Bianca Studios.


Avionom

Međunarodni aerodrom „Makedonija“ se nalazi u Solunu u severnoj Grčkoj, odakle gosti mogu iznajmiti automobil ili uzeti taksi. Na aerodromu postoji dosta rent a car agencija.

Rent a Car

Automobilom

Pre Soluna skreće se na obilaznicu oko grada, pravac ka Halkidikiju. Pratite znake za Nea Moudania i stižete na poluostrvo Kasandra. Prolazite preko mosta Potidea, Nea Fokea i kad stignete do turističkog mesta Kalitea, skrenite desno na semaforu posle znaka za mesta Fourka i Possidi. Od mesta Kalitea vozite 12 kilometara do mesta Fourka. Dva kilometra nakon izlaska iz mesta Fourka videćete znak za Possidi i Kalandra sa vaše desne strane. Skrenite desno, zatim ponovo posle 200 metara skrenite desno prema mestu Possidi i pratite put dok ne vidite supermarket Arista na svojoj desnoj strani. Tu skrenite levo i naći ćete se na putu koji vodi sa druge strane supermarketa gde je znak Villa Bianca Studios. Kompleks je udaljen 500 metara od ulaska u mesto Possidi.

Google Map Directions

Download Map

Autobusom

Postoji javna autobuska linija KTEL koja saobraća do mesta Possidi. Autobus KTEL Halkidiki polazi iz Soluna za mesto Possidi i ukoliko zamolite vozača, on će vas ostaviti kod supermarketa Arista, nedaleko od kompleksa Villa Bianca Studios


Aktivnosti

Uživajte niz lokalnih aktivnosti . U živoj Cocus Beach baru Possidi ćete naći
sve vrste sportova na vodi , kao što su : voda ski , kajak, voda bicikla , gumene prstenove i više . U Pefkohori takođe ćete naći ronilački centar . Uzmite neke lepe šetnje puteve prema Akrotirion sa svetionik Kasandre ( izgrađena 1864 ) , ili otići uzbrdo suprotno od garsonjera do naići predivnim panoramskim pogledom na selo . U blizini je iPosejdonov hram – nažalost ne može posetiti . Drugi sajtovi su zanimljive vetrenjača u Kasandri i arheološko nalazište Mendi u Kalandra . U poluostrvu Kasandra možete posetiti svetilište Amonovih Dias i ostatke Paleo – hrišćanske bazilike , u ruševinama zamka i kanala u Nea Potidea , apostol Pavle kule u Nea Fokea , na Stavronikitas tornja u Sani idrevni grad u Poligiros . Svaki jul i avgust takođe možete prisustvovati Kasandra festival u Siviri je Amphitheatron , sa grčkim antičkim tragedijama i komedijama , kao i koncerata . Sani Resort nudi Sani Hill festival džeza i sa mnogim stranim umetnicima .

Gde se nalazi svetionik u Posidiju:
Possidi Svetionik

Plaze i aktivnosti u Kassandri:
Visit Greece Moja Grcka Pećina Petralona

and the official facebook group of the Prefecture:
Grcka na dlanu


Vreme sada

[bookitme-weather][bookitme-weather-json]

Weather Forecast

Forecast

Frequently Asked Questions

How far is Villa Bianca Studios from the airport?
It’s about  1 hour by car- 100 km distance.
How far is it from a pharmacy?
It is 300 m. from the nearest pharmacy.
How far is it to the next bank?
There are banks in Kassandreia, 13 km away. ATM you can find in Fourka, 3 km away.
How far is the bus stop?
About 7 min walking.
What is the Check-in time?
After 13:00 (01:00 p.m.)
What is the Check-out time?
Before 12:00
How far is the supermarket?
It’s in 50 meters. „Arista“ Super Market is across the street from the studios.
How far is the beach?
Possidi’s beach is about 700 meters from the studios (10 min. walking). You can also reach Aigiopelagitika beach and Cavo Possidi beach in 1,5 km.

Affiliations